bitx_001Нещодавно в Україні з’явився новий біткоїн-проект bitX.

bitX – це онлайн сервіс оплати послуг біткоїнами. Наприклад, якщо у вас є біткоїни, ви можете поповнити рахунок мобільного телефона, без необхідності обміну біткоїнів на фіатні валюти та подальших операцій поповнення через термінали чи відділення.

Зараз підтримуються всі основні оператори України: Київстар, МТС, life :), Інтертелеком, PEOPLEnet, Utel і оператор стаціонарного зв’язку Укртелеком. Комісія сервісу 5% + 3 гривні. Для розрахунків використовується комерційний курс купівлі долара від Приватбанку, курс біткоїн / долар від найбільших бірж.
Максимальна сума поповнення за один раз – 1000 грн, мінімальна – 5 грн.

Під час попередніх тестів були проведені більше 30 платежів на суму близько 3000 грн на всіх операторів. Середній час поповнення – 12 хвилин після першого підтвердження в блокчейне (“бухгалтерська” книга системи біткоїн). Були зафіксовані і перші користувачі сервісом послуг за біткоїни, які поповнили рахунки своїх мобілок.

Відмінною рисою сервісу заснованого на біткоїнах, є те, що поповнити рахунок мобільного телефона, може навіть родич з закордону. Наприклад, ваш знайомий в Європі, чи в Америці, чи в будь якій іншій країні світу, де є доступ до інтернету, може поповнити рахунок вашого мобільного телефону. Для цього достатньо зайти на bitX, ввести потрібний номер телефону, вказати суму, та оплатити рахунок біткоїнами. Власник номеру в Україні, отримає повідомлення про поповнення свого мобільного рахунку. З біткоїном, неможливе стає можливим!
bitx_002bitX молодий проект, тому має багато перспективних ідей. В найближчих планах підключення оплати за інтернет, а у подальшій перспективі, під девізом «nothing but Bitcoin», дати можливість оплачувати біткоїнами практично будь-які послуги на території України.

Це приємна новина, бо незважаючи на курсові баталії на біржах, біткоїн-спільнота не втрачає ентузіазму та віри в світле майбутнє біткоїна, і докладає зусиль до розвитку біткоїна в Україні.