Шахи на Ефіріумі
Shes Ethereum

Група студентів з Технічного університету Берліна (TU) створили шахову гру з використанням блокчейну Ефіріума в основі якої розподілені обчислювальні засоби. Мета їх роботи полягала в тому, щоб дослідити, як смарт-контракти можуть бути застосовані до відтворення стратегії стародавньої гри.

Результатами дослідження застосування блокчейну для відтворення стратегії гри, стали виявлені переваги (неможливість втручання сторонніх осіб в процес) та недоліки, такі як, затягування часу гри в наслідок генерації нового блоку і запису кроку в блокчейн, не раніше ніж 14 секунд, і неможливість прорахунку всіх варіантів кроків в грі.

Студенти дійшли висновку, що хоч і є можливість створити функціональну модель гри на блокчейні Ефіріума, необхідно працювати над створенням більш досконалого алгоритму гри, який зробить її придатною для практичного використання на блокчейні.

В травні 2016 року, на блокчейні відтворили відому гру Монополія. Як доказ успішної розробки гри Монополія, засновник і генеральний директор Blocktech IVS Торкілд Гроті-Меллер опублікував відео: