Біткоїн для школи

Навіщо ви навчаєтесь у школі? Кожного дня, ви прокидаєтесь о шостій ранку, поспіхом збираєтесь до школи, не зважаючи на погоду, йдете на уроки. В школі, на уроках ви знаходитесь майже цілий робочий день. Слухаєте вчителя, або не слухаєте вчителя, спілкуєтесь з однолітками, якісь справи, проблеми, життя. Від вас вимагають покори, уважно слухати і виконувати те що каже вчитель, записувати інформацію в зошит. В вечорі ви приходите додому і вам необхідно вчити домашнє завдання не одну годину. І в такому розпорядку вам жити 16 років. Навіщо?!

Батьки, вчителі, проф орієнтація, кажуть вам, що треба вчитись, щоб бути розумним, щоб знайти хорошу роботу. Але по факту, частина вашого життя у 16 років виявляється марною тратою часу. Чому? Після 16 років навчання у школі та університеті, з дипломом вищої освіти на руках, ви опиняєтесь на вулиці нікому не потрібні. Ваші знання загальні, а в реальному житті необхідна спеціалізація, досвід практичної роботи. Якщо вас візьмуть на роботу, то за мінімальну зарплату у кілька тисяч гривень на місяць. І у вас не буде перспектив збільшити ваш прибуток, працюючи за отриманим фахом.

Після школи та університету, з дипломом вищої освіти, ви не станете інженером з платнею у 5000-10000 євро на місяць, як це відбувається закордоном. Ви підете працювати офіціантом, різно-робочим, в кращому випадку поїдете закордон працювати на плантаціях полуниці чи тваринних фермах. Можливо ви влаштуєтесь за спеціальністю, але тієї зарплати вам не вистачить на життя, і ви будете роками економити на одяг, ремонт, якесь авто, побутову техніку.

То запитайте своїх батьків: “Нафіга я 16 років витрачаю на навчання, яке не зробить мене багатшим?”

Що вам відповіли батьки? Напишіть в коментарях варіанти…

Справжня мета навчання: “Отримати знання, щоб з їх допомогою заробляти гроші.”

Та хіба в школі, чи університеті вам кажуть хоч слово про те, як використовувати отримані знання, щоб заробити гроші? Ні! Жодного натяку, на використання отриманих знань задля отримання прибутку у навчальній програмі ні шкіл, ні університетів нема. Але ж життя потребує саме вміння заробляти гроші.

В результаті виникає хімера, коли проведений у школі час, отримані знання, в процесі життя ніколи не знадобляться. Хіба нормальним є те, коли людина зі знаннями, яка була відмінником в школі, в реальному житті опиняється на смітнику? Як правило, так воно і відбувається в житті.

Що робити? Вчитись, отримувати знання, але паралельно, вчитись заробляти гроші, з використанням ваших знань. Для кожної нової інформації, яку ви отримали на уроках, задавайте питання: “Як я можу використати ці знання, щоб заробити гроші?” Можливо, ці знання будуть частиною якоїсь справи, яка принесе вам гроші в майбутньому. Можливо, отримані знання ви зможете одразу зможете продати. Наприклад, розібравшись в темі, ви можете виконати домашнє завдання своєму однокласнику, або ще краще, комусь через інтернет. Використовуючи шкільні знання з математики, фізики, хімії, біології, ви можете виготовити якійсь товар, і продавати його через інтернет.

Знання і ваша творча фантазія, це те, за допомогою чого ви створюєте товар і пропонуєте його іншим за гроші. Маючи гроші, ви можете купити потрібний вам товар чи послуги у тих, хто їх виготовляє. Це і є економічні стосунки, які зробили з мавпи людину.

Ви можете заперечити, що вам, у вашому шкільному віці недоступні гроші, банківські послуги, ви не маєте власного банківського рахунку, щоб отримувати оплату за ваш товар на відстані. А з батьками ви не хочете ділитись вашими рішеннями і справами з різних причин, тому не будете просити щоб використати їхні банківські картки. Ви хочете бути самостійними і самі приймати рішення? Тоді отримайте перші корисні знання у вашому житті – знання про гроші.

Державні папірці які звикли називати грошима – це не гроші, це грошові сурогати, схожі на ті, які ви самі можете намалювати фломастером стільки, скільки вам заманеться. Але право малювати гроші під назвою гривні, долари чи інші є тільки у держави. Уявіть, що серед ваших друзів є один, який має право малювати гроші, а всі інші повинні їх використовувати. Уявіть, ви спекли печиво, і маєте продати ваш товар тільки за ті гроші, який намалював ваш друг. І він може намалювати стільки грошей, скільки забажає, і купити у вас печиво, у когось якісь інші товари. Хіба так можна, хіба це правильно? Ні. І ви це розумієте.

Тоді чому, ваші батьки, погоджуються на такі правила гри? Запитайте їх. Чому хтось, хто називає себе держава, друкує папірці і вимагає, щоб всі вважали їх грошима? Що ви думаєте про це, напишіть в коментарях?

Чи знаєте ви, що сто років тому, грошима було золото? Золото не можна намалювати, золото це не папірці, його не намалюєш. Кількість золота обмежена, воно унікальне. Саме завдяки особливим властивостям золота, люди обрали його в якості грошей. Але потім, ті хто називали себе держава, шляхом пропаганди, шахрайства і сили, підсунули людям замість золота розмальовані папірці, які назвали гроші.

Державі зручно використовувати гроші-папірці, бо вони завжди можуть надрукувати такі гроші, і купити ваші товари. Держави створили банки, і в банках електронні гроші. Електронні гроші в банках також є грошовими сурогатами, бо їх навіть малювати не потрібно, їх можна створити додавши кілька нулів. Електронні гроші в банку це навіть не ваші гроші. Чому? Тому, що ці гроші контролює банк, держава. Вони дозволяють вам керувати електронними грошима в банку доти, поки їх це влаштовує, поки їм це вигідно. Але в будь-який момент, вони заблокують ваші гроші в банку, відберуть їх у вас, заборонятиму вам користуватись цими грошима з різних причин. Хіба це правильно?

Державні гроші, такі як гривня, долар, євро – це звичайне шахрайство, за допомогою якого грабують людей.

Що ж робити, які гроші не є шахрайством? Які гроші є справжніми?

Золото – це справжні гроші. Золото має певні властивості, притаманні тільки справжнім грошам:

1. Золото обмежене в кількості. На планеті Земля золота обмежена кількість, його не надрукуєш не виготовиш. Золото можна добути, але тоді його залишиться менше і знайти нове золото буде складніше.
2. Золото гарно ділиться на частини. В давнину, одиницею виміру цінності була маса золота. Різні товари коштували різну масу золота. Від шматка золота легко відділити частину і оплатити нею потрібний товар. Тому в давнину, на ринках продавали товари за золото, яке важили на терезах. Паперові гроші діляться тільки на 100 частин.
3. Золото однорідне. Немає якогось різного золота, воно одне Au і не відрізняється одне від одного. Тому в будь-якій частині світу люди знають що таке золото і вміють відрізнити його від інших грошей. З іншого боку, державні гроші різні, для кожної держави гроші інші. В Європі чи Америці не знають про гривню, їм не потрібна гривня, але золото знають всі.
4. Золото довговічне. Золото не псується з часом, на золото не діють дощ, спека, агресивні речовини. Золото залишається золотом. Паперові гроші можуть зіпсуватись від вологи, комах, їх можна заляпати фарбою, на них можуть з’явитись плями і тоді ці паперові гроші перестануть бути грошима, їх ніхто не прийме як оплату.

Завдяки своїм властивостям, золото виконує функції грошей:
1. Золото було і залишається універсальним засобом обміну на товари та послуги. Паперові гроші не є універсальними, вони обмежені кордонами держави, їх треба обмінювати на паперові гроші іншої держави.
2. Золото є зручною мірою цінності. Оскільки одиницею виміру золота є маса то маса золота визначає ціну товару. Можно точно відміряти певну масу золота і заплатити за товар. Паперові гроші також є зручною мірою цінності товарів.
3. Золото фіксує в собі цінність товару на момент обміну. Золото не втрачає зафіксовану цінність товару. Паперові гроші постійно знецінюються. З часом, на певну кількість золота, ви можете купити більше товарів, а на певну кількість паперових грошей ви купите менше товарів.

Як ви вважаєте, що для вас вигідніше, золото, чи паперові гроші?

Але навіть золото, в сучасному світі має недоліки. Золото не можна передати на інший кінець планети. Електронні державні гроші можна передати на інший кінець планети за 3-5 діб, але потрібні дозволи від держави, від банку, потрібні документи, справки, паспорт, необхідно піти до банку щоб все оформити, і немає гарантії, що вам дозволять це зробити.

Щоб подолати недоліки золота для сучасного світу, створили цифрове золото – Біткоїн.

Для користування біткоїном не потрібні ваші ім’я, особисті дані, дозволи, справки чи документи. Вам достатньо смартфона і інтернет.
Ви можете відправити біткоїни на інший кінець планети за кілька хвилин, і ніхто вам цього не заборонить.
Ваші біткоїни належать вам особисто, саме ви розпоряджаєтесь вашими біткоїнами і відповідаєте за безпеку їх зберігання.
Біткоїн подібний до золота, його не можна надрукувати як паперові гроші. Біткоїна обмежена кількість – не більше 21 000 000 (мільйома монет). Біткоїн монету можна розділити на будь-яку кількість частинок, але наразі, біткоїн ділять на 100000000 (сто мільйонів) частинок. Одна така стомільйонна частинка біткоїна називається 1 сатоші.

Оскільки вам не потрібні дозволи, щоб використовувати біткоїн ні від батьків, ні від банків, ні від кого, ви можете продавати ваш товар за біткоїни, навіть якщо вам тільки 8 років. Ви можете відправити біткоїни будь-кому, як забажаєте. Зробіть домашню роботу, напишіть реферат, вирішуйте задачу комусь в соціальних мережах, і отримайте оплату в біткоїнах на ваш біткоїн-рахунок. Це дуже легко і просто.

Встановіть біткоїн гаманець Mycelium Bitcoin Wallet на ваш смартфон.

Задавайте питання в коментарях.