Закон України про гроші – чи вигідний він Вам?

На конференції в Києві BlockchainUA, яка відбулась 14 вересня 2018 року, проходила панельна дискусія з питань регулювання криптовалют в Україні.

Підпишіться на youtube канал BitZoneUa

Пам’ятаєте, в дитинстві всі грали в гроші? Вирізали папірці схожі на банкноти, малювали на них цифри і продавали за ці дитячі гроші конфетки, яблучка інші товари.

Спробуйте пограти в цю гру з вашою дитиною сьогодні. Надайте їй право малювати гроші тоді, коли вона вважатиме за потрібне. Створіть невеликий ринок товарів. Що буде відбуватись у цій грі? Напишіть нам в коментарях, зніміть відео, фото…

Як ви думаєте, що буде відбуватись, якщо дитина побачить на вашому ринку цукерки, печиво, інші солодощі та іграшки, які можна купити за гроші – гроші, які вона може намалювати? Це цікавий і корисний експеримент, зробіть його.

В цю дитячу гру грають дорослі, в будь-якій країні світу, саме зараз. Ви читали закони України про гроші? Прочитайте уважно:

Конституція України
Стаття 99. Грошовою одиницею України є гривня.
Забезпечення стабільності грошової одиниці є основною функцією центрального банку держави – Національного банку України.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про Національний банк України Розділ V УПРАВЛІННЯ ГОТІВКОВИМ ГРОШОВИМ ОБІГОМ
Стаття 32. Грошова одиниця
Грошовою одиницею України є гривня, що дорівнює 100 копійкам.
Випуск та обіг на території України інших грошових одиниць і використання грошових сурогатів як засобу платежу забороняються.
Офіційне співвідношення між гривнею та золотом або іншими дорогоцінними металами не встановлюється.

Цивільний кодекс
Стаття 192. Гроші (грошові кошти)
1. Законним платіжним засобом, обов’язковим до приймання за номінальною вартістю на всій території України, є грошова одиниця України – гривня.
2. Іноземна валюта може використовуватися в Україні у випадках і в порядку, встановлених законом.

Схоже на правила дитячої гри в гроші? Як ви думаєте, чи втримається суб’єкт, який має право малювати гроші як заманеться, від того, щоб не малювати їх нескінченно? Фактично, держава створює штучні грошові сурогати і встановлює вам правила гри обов’язкові до виконання. На відміну від дитячої гри, за невиконання встановлених правил, держава вас покарає. Вам все ще здається, що такі правила є нормою і вони потрібні суспільству?

Стаття 99 Конституції України чітко вказує, що саме гривня є грошовою одиницею держави Україна і керує цією грошовою одиницею Національний Банк України.

Стаття 192 Цивільного кодексу чітко вказує, що ви зобов’язані використовувати в якості грошей лише гривню, в будь-якому випадку. Але якщо ви хочете використати іноземну валюту, то робити це треба лише за встановленими правилами.

Стаття 32 Закону України про Національний банк України чітко вказує, що ви не маєте права використовувати щось інше окрім гривні, в якості грошей, в будь-якому випадку. Цей закон також зазначає, що гривня є лише розмальованими папірцями і її властивості, як грошей, обумовлює лише держава в особі Національного банку України.

Як вам, подобаються такі правила гри, ви все ще вважаєте їх необхідними для вас?

Будь-який державний закон – це вказівка вам, обов’язкова до виконання, за якими правилами і як вам жити. Закони пише не держава, закони пише купка цілком конкретних людей, таких самих людей, як ви, чи будь хто інший. Але ці люди наділили себе повноваженнями вказувати вам, як саме ви повинні жити, за якими вказівками, як вас карати за непокору. Ви повинні жити так, як вам прописали в законі, навіть якщо вам це не вигідно, навіть якщо виконуючи закон, ви будете жити в злиднях, голодні, холодні, працюючи все своє життя за копійки, без жодної заощадженої копійки, інакше вас покарають. Навіть якщо ви зрозумієте, що державними законами вас грабують – ви всеодно будете жити за законом?

Голодомор 32-33 року був спричинений державним законом, який спрацював завдяки покорі людей і силовому примусу збоку держави. Гра в гроші з державою призвела до страшної загибелі мільйонів українців!

Чи будете ви виконувати закон, якщо він вам не вигідний фінансово? Чекаємо ваших відповідей в коментарях…

Однією з функцій грошей є здатність фіксувати цінність товару на момент обміну. Наприклад, у вас є надлишок товару який вам не потрібен зараз. Протягом часу цей товар може зіпсуватись, тому ви не хочете його зберігати. Розумно обміняти товар на щось, що гарно зберігається, і потім, за потреби купити цей товар. Це щось – гроші. Якщо гроші не зберігають зафіксовану на момент обміну цінність товару, тобто вони знецінюються – вам вигідні такі гроші?
В довгостроковій перспективі знецінюються державні гроші будь-якої держави. Навіть долар США за 40 років знецінився відносно золота в 30 разів, і втратив свою купівельну здатність в 6 разів. Гривня за 27 років знецінилась в 16 разів відносно долара США. Ціни ростуть кожного місяця на 10-50%, хоч правильніше казати – знецінюється гривня.

В інфляційній грошовій системі ви не можете заощаджувати гроші – держава позбавляє вас права на приватні заощадження. Якщо ви не можете заощаджувати гроші, ви не зможете забезпечити свою старість, вам потрібна допомога – державна пенсія, піклування дітей. В системі державного регулювання, з настанням пенсійного віку, ви опиняєтесь без нічого і єдина ваша надія – державна пенсія та піклування дітей. І така ситуація сприймається як нормальна більшістю людей.

В дефляційній грошовій системі, купівельна здатність ваших заощаджень зростатиме. Якщо ви піклуєтесь про своє майбутнє, відкладаєте на старість частину вашого прибутку, то купівельна здатність ваших заощаджень з часом зростатиме. На ваші заощадження, через 20-40 років ви зможете купити більше товарів, бо дефляційні гроші не знецінюються. Дефляційні гроші вигідні вам.
Прикладом дефляційних грошей було золото, срібло. В давні часи, одиницею розрахунку був не номінал монети (насправді, давні золоті гроші не мали номіналу), а маса монети, точніше, маса золота в цій монеті. Розрахуватись можна було відмірявши певну масу золотого піску, чи масою частинки золотого злитку.

То чому, більшість людей використовують невигідні державні грошові сурогати і потерпають від збитків? – Державна пропаганда, силовий примус, відсутня альтернатива державним грошовим сурогатам і грошовим системам підпорядкованим уряду.

Люди не мали вибору до 2009 року. В сучасному світі використовувати золото для розрахунків не зручно, а на зручні у користуванні державні гроші – цілковита монополія і контроль збоку держав.

В 2009 році було створено цифрове золото – дефляційні гроші Біткоїн, які одночасно є і грошовою системою. Використання біткоїна замість державних грошових сурогатів більш вигідне та зручне для вас.

Система Біткоїн автономна і децентралізована, вона не має центру керування, тому її неможливо заборонити, закрити, блокувати. Біткоїнів, так само як і золота, обмежена кількість, їх неможливо надрукувати. Не може бути більше 21 мільйона монет біткоін, але біткоїн можна ділити на безліч частин, якщо в цьому буде потреба суспільства. Біткоїни належать тільки вам і більше ніхто не може отримати доступ до ваших біткоїнів (на відміну від банківської системи, де гроші в банку вам не належать – їх власник – банк). Біткоїн не обмежений кордонами держав. Біткоїн відомий в усьому світі. Біткоїн доступний кожному.

За всіма ознаками грошей, за якостями та властивостями, Біткоїн є кращими грошима, його використання вигідне вам. То чому б не почати використовувати біткоїн, як альтернативу грошовим сурогатам від держав? Достатньо сповістити ваших знайомих, клієнтів, що з вами за ваш товар можна розплатитись біткоїнами, регулярно заощаджувати частину прибутку у біткоїнах і ви побачите, що це вигідно для вас і ваших близьких.