НБУ прийняло рішення не визнавати Біткоїн ані валютою, ані платіжним засобом.

22 вересня 2017 року заступник голови НБУ Олег Чурій на Ukrainian Financial Forum заявив: “Світові регулятори не вбачають у криптовалютах якоїсь загрози через їхні маленькі обсяги. Вони стурбовані тільки тим, що люди можуть втратити гроші, інвестуючи у криптовалюти, і шахрайством, яке може бути з цим пов’язане.”

Також Чурій розповів, що регулятор не може визнати криптовалюти ані валютою, бо криптовалюти не мають центрального емітета, ані платіжним засобом.

Глава Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв додав: «Немає жодного інформаційного супроводу, відсутній будь-який захист прав інвесторів» мається на увазі в криптовалютах.

Як бачимо, по суті, експерти та спеціалісти НБУ так і не змогли визначити, що таке криптовалюти.

Нагадуємо, що вільно користуватись криптовалютами може будь хто за власним бажанням. При цьому жоден регулятор не може технічно заборонити вам використовувати криптовалюти в якості засобу збереження цінності та в якості платіжного засобу. Тому для користувачів не важлива державна легалізація, визнання чи навпаки, заборона використовувати криптовалюти. Всі ці заходи від регулятора не більше ніж літери на папері.

Не можна легалізувати, заборонити чи визнати те, що ти не можешь контролювати.