Альтернативне опалення вашого будинку

Електроенергія найбільш універсальна форма енергії для передачі і перетворення енергії на інші види.

Електроенергію можна отримувати різними способами. Гідроелектростанції, теплоелектростанції, атомні електростанції, вітряки, сонячні електростанції, електрогенератори на двигунах внутрішнього згоряння. Для зберігання електроенергії існують різноманітні електроакумуляторні батареї.

Чи є сенс використовувати для опалення будинку газ, централізовану тепломережу, спалювання рідких та твердих теплоносіїв? Для цього потрібне спеціальне дороге обладнання, виділення спеціальної кімнати, адаптація житла до використання та своєчасне обслуговування.

Згадайте, як в 90-х роках, люди вкладали шалені гроші в газове опалення, оплачували проведення газової труби до оселі, роботу газовиків, закуповували газові конвектори та котли. Це були шалені гроші. Та запитайте себе, чи окупилися вкладені гроші?

Звісно, опалення будинку стало простішим, більш сучасним в порівнянні з пічкою на вугіллі, можливо навіть трішки дешевшим. Але впровадження газового опалення це “грошовий пилосос”, який десятиріччями витягає з людей гроші; це газовий ланцюг, фінансовий зашморг, на який ви самі себе посадили.

Монополія олігаргів на енергоносії надає їм виключне право встановлювати тарифи на газ та тепло, і таким чином, витягувати з ваших кишень ваші заощадження. Фактично, використовуючи державну владу і чиновницькі статуси, вони контролюють вашу заможність загнавши вас у енергетичну залежність. Саме для цього вони і лізуть в політику.

Електроенергія найменш контрольований державою і олігархами вид енергії і найбільш доступний пересічному громадянину. Ви можете стати повністю енергетично незалежним домогосподарством саме завдяки добуванню і використанню електроенергії, встановивши на свій будинок сонячні панелі, вітряк, підготувавши електрогенератор на рідкому паливі чи на газі.

Електроенергію не складно перетворити на теплову енергію для опалення будинку. При цьому ККД (коефіцієнт корисної дії) електричного обігрівача буде набагато вищим за ККД обігрівачів на газі чи інших видах палива.

Впровадження обігріву будинку електроенергією не потребує окремих приміщень і великих капіталовкладень. Достатньо мати будинкову електромережу розраховану на необхідну електричну потужність.

Єдиною перешкодою для переходу на електричний обігрів будинку є ціна на електроенергію. Для більшості населення України встановлено тариф споживання електроенергії 0,75 грн./кВт-год., якщо спожито до 100 кВт-год. і 1,40 грн./кВт-год. за електроенергію понад 100 кВт-год. Для дачних кооперативів, на сьогодні, тариф становить 1,60 грн./кВт-год. Такі тарифи роблять використання електичної енергії для опалення будинків не вигідним порівняно з використанням газового опалення.

Вільний світ надає геніальне рішення

В 2009 році зявилися гроші Bitcoin. Система Bitcoin побудована таким чином, що немає центру, тому її неможливо контролювати, неможливо знищити, вона доступна кожному.

Задля забезпечення безпеки системи Bitcoin використовуються обчислювальні потужності. Будь-хто, за бажанням, може придбати спеціальне обчислювальне обладнання, підключитися до мережі Біткоїн і стати частиною мережі. Обчислювальне обладнання буде розв’язувати розрахункову задачу необхідну для роботи мережі Біткої – цей процес називається майнінг. Якщо задачу розв’язано, система Біткоїн записує (Вам, а на сьогодні – пулу, що є об’єднанням майнерів) винагороду в грошах системи – біткоїнах. Від цієї винагороди ви отримаєте вашу долю, пропорціну обчислювальній потужності у вашому розпорядженні.

Річ в тім, що в процесі роботи з розв’язання задачі (тобто в процесі майнінгу) наданої системою Біткоїн, ваше обладнання нагрівається. Саме це тепло і використовується для опалення.

Процес використання майнінгу для опалення будинку:

  1. Запускаєте майнінгове обладнання у вас вдома;
  2. На Ваш біткоїн гаманець нараховуються монети біткоїни;
  3. Обладнання споживає електроенергію та через обчислювальну роботу виділяє теплову енергію на обігрів будинку.

Отримані монети біткоїн ви можете обміняти на національну валюту, сплатити рахунок за спожиту електроенергію, і ще залишаться гроші.

Зверніть увагу!

  1. Ваш будинок опалюється. За що ви сплачуєте з біткоїнів, які отримуєте за майнінг;
  2. Ви не віддаєте з вашого бюджету гроші, які раніше віддавали за газове, чи централізоване опалення – ви економите гроші;
  3. Вам залишається частина грошей біткоїн.

Найкращим і найдоступнішим обладнанням для опалення оселі з використанням майнінгу є майнінг-обігрівачі від української компанії Hotmine CM-1 Smart Heater. На вигляд ці обігрівачі не відрізняються від батарей опалення і гармонійно впишуться в будь-який інтерєр. Обігрівач має потужність від 0,500 кВт до 0,750 кВт, що відповідає потужності, яку видає стандартна батарея обігріву. Обчислювальна потужність майнінг-обугрівачів від компанії Hotmine від 9 TH/s до 11 TH/s (терахеш на секунду, тобто обчислювальних операцій з хешування за секунду).

Опалювальний сезон 2019 – 2020 закінчився. Ми знаємо характеристики майнінг-обігрівача, знаємо курси біткоїна до гривні, ми знаємо обчислювальну потужність мережі Біткоїн за кожен день опалювального сезону.

Вам відомі ваші дані:

  • тип опалювальной системи (газова, чи централізована тепломережа);
  • період вашого опалювально сезону (дати початку та кінця);
  • опалювальна площа вашого будинку (м2);
  • загальні витрати газу або теплової енергії за опалювальний період (м3 або Гкал / гігакалорії);
  • грошові витрати на опалення будинку за вказаний період (грн.);
  • ваш тариф на електроенергію (за замовченням 0,75 грн./кВт-год., якщо спожито до 100 кВт-год. + 1,40 грн./кВт-год. за електроенергію понад 100 кВт-год.).

Використовуючи ці дані, ми можемо розрахувати, яку б вигоду ви отримали, якби використовували для опалення вашого будинку майнінг-обігрівачі від компанії Hotmine за опалювальний сезон 2019 – 2020. Для цього натисніть на калькулятор нижче, введіть необхідні дані та натисніть “РОЗРАХУВАТИ” – ви побачите результат

УВАГА! Калькулятор не передбачує майбутнє. Ні Ми, ні будь-хто інший, не знає, яким буде курс біткоїна і інші параметри системи в майбутньому, і не прогнозуємо цього! Використовуючи калькулятор ви отримаєте коректні результати лише ввівши коректні дані (лише цифри), що стосуються опалювального періоду, який вже відбувся. 

Ми впевнені – результат вражає. Розрахунки – це математика, і цифрові дані минулого, які нам відомі, відкриті кожному для перегляду, публічні.

У вас є сумніви, як буде в майбутньому? Але ці сумніви були і на початку опалювального сезону 2019-2020, коли майнінг-обігрівачі презентували на ринку. Багато людей не використали майнінг-обігрівачі в опалювальний сезон із-за сумнівів і втратили потенційні прибутки і вигоди.

Майбутнє невідоме нікому, всі ми лише сподіваємося і частково передбачаємо, яким воно може бути. Та чи варто боятися невідомого майбутнього із-за власних страхів і невизначеності?

Ваш вибір майбутнього ви робите сьогодні:

  • гарантовано бути жертвою державного регулювання, тарифів, енергетичної залежності, в яку вас загнали чиновники;
  • чи обрати майбутнє, яке створює вільне, децентралізоване суспільтво з його вигодами і ризиками.

Вам обирати!

Якщо ви маєте запитання – залишайте їх в коментарях.

Поділіться цією стеттею з вашими друзями і знайомими.