Державна пенсія

Державна пенсія – що воно таке насправді і чи є альтернатива?

Пенсії вигадали держави. Пенсійне забезпечення було впроваджено ще в часи Римської імперії для військовослужбовців вищої ланки. В XV-XVI ст. пенсії отримували чиновники, офіцери французського флоту, сироти, немічні люди. Впровадження пенсійного забезпечення в різних країнах відбувалося в різні часи, а масовий перехід на державне пенсійне забезпечення для більшості громадян почався 100 років тому.

В розвинутих країнах, пенсійне забезпечення в більшій мірі відірване від держави, існують приватні накопичувальні фонди. В соціалістичних і постсоціалістичних країнах, пенсійне забезпечення повністю державне. Мешканці соціалістичних країн мають набагато меншу пенсію, ніж мешканці капіталістичних країн.

Необхідність в пенсійному забезпеченні при участі держави виникла на тлі примусового впровадження інфляційних державних грошей.

Державні гроші втрачають купівельну здатність, тому заощаджувати в державних грошах не вигідно. Ще 100 років тому люди заощаджували в справжніх грошах – в золоті. В 20-х роках ХХ ст. знецінення державних грошових сурогатів призвело до світової фінансової кризи. В 30-х роках ХХ ст. держави світу, різними методами, почали грабувати людей, відбирати заощадження в золоті. Наприклад в США було видано закон, який зобов’язував всіх обміняти золото на долари США, під загрозою ув’язнення на 10 років. СРСР, на території України, створило штучний голодомор, і витягло з людей заощадження в золоті через спеціальні пункти обміну золота на хліб – торгзіни.

Фактично, держави силою, погрозами, вбивстами, заборонили людям заощаджувати в золоті і позбавило людей права робити приватні заощадження. Звісно, відібрати золото у людей не можна, бо це викличе збройні заворушення, тому золото і приватні заощадження в золоті на старість замінили державними грошима і державним пенсійним забезпеченням.

Через контроль за купівельною здатністю державних грошей і державне пенсійне забезпечення, уряди грабують людей, вирішують, наскільки заможно має право жити людина.

Регуляторні дії держав, нав’язування державних “послуг” через державні закони, покарання, державну освіту, призвели до того, що суспільство деградувало. Сьогодні, дії суспільства (тобто кожного окремого члена суспільства) не піддаються здоровому глузду і призводять до занепаду і жебрацтва. Люди організовують своє життя довіряючи і підкоряючись державним регуляціям, в наслідок чого живуть в збиток, впевнені, що це правильно, інакше і бути не може.

146 мільярдів гривень дефіцит державного пенсійного фонду на сьогоднішній день!

Давайте порахуємо ваші потенціальні заощадження:

  • які у вас примусово забирає держава (Єдиний соціальний внесок 22% від заробітної плати) в пенсійний фонд;
  • які б ви заощадили приватно в державних грошах гривнях;
  • які б ви заощадили приватно в золоті.

Розрахунок з 1978 року до 2019 року включно – 41 рік трудової активності з урахуванням початку пенсійного віку в 60 років і середнього віку життя в Україні 72 роки.

Які заощадження більш вигідні для вас: в державний пенсійний фонд, приватно в гривнях, приватно в золоті? Скільки ви отримаєте статків за своє трудове життя і куди подінуться ваші пенсійні заощадження після смерті?

Докладні розрахунки ви можете подивитися в таблиці Google: Розрахунок вигоди від пенсійних заощаджень в державний пенсійний фонд, приватних заощаджень в національній валюті, приватних заощаджень в золоті.

За результатами розрахунків:

  1. За 41 рік активного трудового життя, держава конфіскує у вас в державний пенсійний фонд: 660000 грн.;
  2. З середньої заробітної плати, за 40 років стажу пересічний українець отримаєте пенсію в розмірі приблизно 2000 грн./місяць. Для спрощення розуміння, нехай на пенсію виходять у 60 років. Тоді пересічний українець із середнім віком життя у 72 роки отримає від держави: 2000 грн. * (72 – 60) * 12 = 288000 грн. державний пенсійних виплат за все життя. Як бачите, державна пенсія вже не вигідна, порівняно з приватними пенсійними заощадженнями в гривні (660000 грн.). Держава вам повертає лише 288000 / 660000 * 100% = 44% від суми, яку забрала у вас в пенсійний фонд. Куди зникають 372000 грн.? Вашим нащадкам їх не повертають і на їхні пенсійні рахунки не переказують.
  3. Якщо б ви заощаджували в золоті протягом 41 року, то заощадили б 1673 грам чистого золота. Ціна 1673 грам золота на 2019 рік складає 1100 грн./грам, отже, якщо б ви продали заощаджене золото, то отримали б 1673 грам золота * 1100 грн./грам = 1840000 грн. (в таблиці більш точні цифри). Як бачите, приватні пенсійні заощадження в золоті були б ще більшими, і майже в 3 рази перевищують заощадження в гривні і в понад 6 разів перевищують державні пенсійні виплати, які ви отримаєте за 12 років пенсійного життя.

Подивіться ще раз на результати розрахунків!

  • Від держави у вигляді пенсійних виплат ви отримаєте: 288000 грн.;
  • Приватні заощадження в гривні: 660000 грн.;
  • Приватні заощадження в золоті: 1840000 грн.

Що вигідніше?

То чому більшість довіряє державі? Чому наші батьки довірилися державі і не заощаджували собі на пенсію в золоті, а тепер жаляться на те, що неможливо жити на таку маленьку пенсію? Хіба ви, читач, саме зараз, вважаєте, що в майбутньому про вас піклуватиметься держава?

На ці питання ви можете відповісти в коментарях…

З отриманої інформації можна зробити такі висновки:

  • Державна пенсія не вигідна. Державна пенсія порушує права людей, бо стягується примусово; Державна пенсія це злочинне шахрайство.
  • Приватні заощадження, які ви контролюєте – вигідні вам.

Приватні пенсійні заощадження в золоті вигідні і надійні. Заощаджуючи золото, вам не потрібно вкладати ваші заощадження в інвестиційні фонди, довіряти ваші гроші третім особам, бо як правило, всі ці фонди розвалюються і зникають з вашими грошима.

В сучасному світі золото вже застаріле. Обміняти золото ви можете в ломбардах, за ціною набагато нижчою за ринкову. Щоб обміняти золото в банку, потрібні документи, які підтверджують справжність вашого золота (можливо знадобиться кількомісячна експертиза за шалені гроші), а також документи, які підтверджують, що ви це золото заробили власною працею, офіційно, легально. При обміні, банк стягне шалену комісію. Якщо ви пререїжджаєте, вам буде складно перевозити ваше золото через кордони держав.

Сучасний світ потребує цифрового золота для приватних заощаджень. Bitcoin це цифрове золото, яке позбавлене недоліків реального золота і має переваги сучасного цифрового світу.

Використовуйте Bitcoin для приватних пенсійних і інших заощаджень – це вигідно для вас і ваших нащадків.