Bitcoin і Фінансова криза

Прочитайте до кінця і поділіться з друзями.

Що таке фінансова криза? Чому в історії світу руйнувалися потужні цивілізації? Що відбувається в сучасному світі і як вберегтися від фінансової кризи?

Визначення поняття фінансової кризи наступне:

Фінансова криза – це різкий занепад фінансового ринку, який відбувається внаслідок накопичення ризиків під впливом економічних та політичних чинників

Фінансова криза спричиняє порушення функціонування ринку, зниження цінових показників, погіршення ліквідності й якості фінансових інструментів, банкрутство учасників.

Зверніть увагу на “економічних та політичних” – але ж економіка та політика регульовані державами. Виходить ризики накопичуються внаслідок державного регулювання економіки і політики? Тобто причина фінансової кризи криється в державному регулюванні!

Нам кажуть, з дитячого садочка, що державне регулювання необхідне, що без державного регулювання буде хаос і занепад. І тут ми бачимо, що державне регулювання і є причиною фінансових криз, хаосу і занепаду.

Фінансова криза – це криза, яка:

  • охоплює всі складові, що відповідають за фінансовий стан держави: бюджет, грошовий обіг та кредит, банки, біржі, валюту, а також усі види фінансів, які є сегментами держави (міжнародні, державні, муніципальні, корпоративні);
  • негативно впливає на економічну активність, відбувається занепад рівня життя населення на тривалий час;
  • є проявом системного ризику спричиненого державним регулюванням і супроводжується ефектом “доміно” (криза одного або групи фінансових інститутів передається через пересічні зобов’язання на інші групи фінансових інститутів або криза фінансового ринку однієї країни чи групи країн передається іншій країні як “фінансова інфекція” і фактично є перерозподілом занепаду в пірамідальній структурі ієрархічних економічних зв’язків в межах держави та між державами).

Першими, про наближення фінансової кризи дізнаються ті, хто її створює – регулятор, тобто, урядовці, чиновники, економісти і інший непотріб. В інтересах цих істот – зберігати тишу на економічному ринку, щоб не спричинити передчасну паніку. В час виникнення економічної кризи, всі хто має владу скуповують активи, на які не вплине фінансова криза, тобто справжні гроші – золото. Відповідно, перед фінансовою кризою, золото зростає в ціні.

Загальна маса людей нічого не підозрює, бо все так, як і було. Поодинокі заклики до пильності і підготовки до фінансової кризи ігноруються більшістю.

Безпосередньо перед фінансовою кризою, регулятори створюють форс-мажорні чинники, які нібито не залежать від конкретного регулятора. Наприклад політична нестабільність, епідемія, чи пандемія коронавірусу, свинячого грипу (H1N1), глобальне потепління, негативний дерструктивний вплив інших держав (формування в свідомості народу ворога уособленого в іншій державі) і інші. Форс-мажорні чинники потрібні урядам задля того, щоб відвернути увагу суспільства від справжніх причин фінансової кризи, або виправдати виникнення фінансової кризи. ЗМІ є інструментом урядів в прийнятті суспільством фейкової інформації про форс-мажорні чинники виникнення фінансової кризи.

Коли настає час фінансової кризи, багаті при владі (це той самий 1%) вже підготовлені і захищені, вони нічого не втратять, а от основна маса населення, навпаки…

Для більшості людей фінансова криза настає зі словами в банку: “Грошей нема!”

Банківські рахунки мають цифри, проте отримати готівку, зробити переказ грошей виявляється неможливим. Люди не отримують зарплати, підприємці не можуть розрахуватися чи отримати оплату за товар. Неможливо зняти гроші з депозиту. Банки встановлюють жорсткі ліміти на зняття коштів в банкоматах. Кожен стикався з переліченими наслідками фінансової кризи.

Немає грошей – немає замовлень, скорочують робочі місця, згортають виробництва, бізнеси банкрутують.

Куди поділися ваші гроші?

Ви віддали в банк ваші зароблені гроші, а вони зникли – як це може бути? Саме таке питання виникає у більшості після відмови у видачі грошей.

Варто осягнути розумом, що коли ви віддаєте гроші в банк, ви вже не є власником грошей. Банк – третя особа. Власником грошей є банк, і розпоряджатися “вашими” грошима банк буде на свій розсуд, без вашого відома і вашої згоди.

Банк створює боргові гроші – кредити з частковим резервуванням. Банк пише цифри на рахунки тих, хто бере кредити (зазвичай це наближені до правління банку, родичі, друзі, колеги, провладні чиновники, які видають ліцензії та дозволи). Видані кредити не будуть повернуті, і таким чином створюється дефіцит грошей яких не існує. Ваші реальні гроші знімають ті, хто оформлює кредити, а замість ваших грошей залишається борг у вигляді чисел. Банк немає з чого віддавати вам гроші, бо все вже на руках тих, хто оформив кредит. Ваші банківські ранунки виявляються замороженими.

Банк вкладає гроші в акції компаній через біржі, сподіваючись на дивіденди. Держава друкує гроші, нові гроші викидає на внутрішній ринок через банки. Для зовнішнього ринку, нові гроші обмінюються на долари, і вже на долари купують акції компаній на міжнародних біржах. Компанії повинні отримувати прибуток від продажу товарів, і частину прибутку виплачувати у вигляді дивідендів по акціям, але друк грошей, збільшення грошової маси знецінює їхню купівельну здатність. Вироблені компаніями товари дорожчають, їх ніхто не купує. Компанії не мають прибутку, акції компаній не приносять прибуток банку. Банк починає продавати акції, але акції збиткових компаній нікому не потрібні.

Настає час, коли банки не можуть повернути вкладені в активи гроші (це справжня фінансова піраміда). Додайте до цього неповернуті кредити. І ви отримаєте світову фінансову кризу.

Існує багато видів фінансових криз, але причина їх виникнення має спільну основу – друкарський верстат і державне регулювання економіки.

Причина фінансових криз полягає в емісії державних грошових сурогатів і економічному регулюванні державами

Коли емісія грошей відбувається локально, в конкретній державі, виникає інфляція.

Коли відбувається емісія світової резервної валюти, долара США – виникає світова фінансова криза.

З історії ми знаємо про існування розвинутих стародавніх цивілізацій, після яких залишилися грандіозні споруди і витвори мистецтва. Проте, всі ті цивілізації прийшли до занепаду і зникли. Чому так відбувається?

Відповідь проста – фінансова криза

Всі стародавні цивілізації мають одну характерну рису – централізоване державне управління економікою. Регулювання економіки призводить до фінансової кризи, занепаду і руйнуванню цивілізацій. В процесі державного регулювання завжди відбувається централізована емісія грошей. На емітовані гроші, державні діячі будували грандіозні будівлі, в яких не було жодного сенсу, окрім як підтримка величі держави через пропаганду і навіювання віри; влаштовували війни задля розширення кордонів і розсіювання емісії грошей. Але будь-які заходи не здатні втримати рівновагу системи, яку позбавили рівноваги державним регулюванням. Тому всі, без винятку, цивілізації побудовані на централізованому державному регулюванні приречені на занепад і руйнування.

Зверніть увагу, після краху стародавніх наджержав наствали часи спокою, достатку, мирного життя, накопичення цінностей. В часи після краху цивілізацій не створювали ідолів державного регулювання, монументальних споруд, що підкреслюють велич регулятора, бо це безглузде марнотратство, яке потрібне тільки державам.

Як захиститись від фінансової кризи?

Оскільки причиною фінансової кризи є державне регулювання економіки, емісія державних грошових сурогатів, захист від фінансової кризи очевидний – вийти з під впливу системи державного регулювання, відокремити свої заощадження від державної системи.

Саме це роблять багатії при владі перед економічною кризою – вони скуповують золото. Золото існує за межами впливу системи державного регулювання, оскільки держави не мають змоги емітувати золото; золото то є обмежений ресурс. Не дарма світове суспільство, тисячі років тому обрало золото в якості грошей.

Золото – це гроші, які не несуть на собі відбитка жодної держави світу

В сучасному світі золото має гарні характеристики для зберігання великих заощаджень. Але золото не відправиш на інший кінець світу за лічені хвилини. Золотом не розрахуєшся за товар, не можна платити зарплату в золоті, на ринку не купиш картоплю за золото. Сучасному світу потрібне цифрове золото, яке не належить жодній державі світу.

Bitcoin – цифрове золото сучасного світу

Bitcoin не належить жодній державі світу, і біткоїн не може контролювати жодний уряд світу. Біткоїн не надрукують в необмеженій кількості, бо кількість монет біткоїн обмежена 21 мільйоном, а емісія чітко визначена в часі.

Біткоїн можна відправити в будь-яку точку світу, виплачувати зарплату, розраховуватись за товари та послуги. За біткоїни можна купити бульбу на ринку. Все що для цього потрібно – ваше особисте бажання використовувати біткоїн замість державних грошових сурогатів.

Якщо на вашому біткоїн-рахунку є біткоїни – то вони там є, і тільки ви маєте право розпоряджатися вашими біткоїнами.

Bitcoin не відповість вам “Грошей немає!”.

Коли ви прийдете в банк і почуєте у відповідь “Грошей немає!” – ви згадаєте про Bitcoin і його властивості, але буде пізно, бо ваші гроші на банківських рахунках вам не належать – ви жертва фінансової кризи.


Хроніка подій 2020 року – світова фінансова криза і коронавірус COVID-19

Коронавірус COVID-19 – в усьому світі уряди вводять суворі карантинні заходи. Майже по всьому світу уряди примусово зачиняють підприємства, магазини, люди не працюють, обмежуються зібрання людей. Всі ці заходи направлені на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Світовий фондовий ринок падає – акції втрачають 10% вартості за день. Курс біткоїна падає. Світові, вітчизняні ЗМІ, новинні сайти з криптоновин пишуть про настання фінансової кризи і звинувачують в цьому пандемію коронавірусу.

В 20-х числах березня Bank of America робить офіційну заяву про початок рецесії в США і звинувачують в цьому коронавірус, про що пишуть найвідоміші The Wall Street Journal та CNBC.

27 березня глава МВФ робить заяву про початок світової фінансової кризи, такої самої як фінансова криза 2008-2009 року, або навіть гіршоє, і звинувачує в цьому коронавірус.

Світове суспільство в шоці, всі на карантині, смертність від COVID-19 в окремих країнах до тисячі людей на добу (як виявляється не відповідає дійсності).

Але ніхто не звертає увагу:

  1. Про настання економічної кризи писали протягом 2-3 років поспіль, і справжньою причиною світової економічної кризи є регулювання економіки урядами;
  2. Загальна смертність від звичайного сезонного грипу 700000 (сімсот тисяч) людей на рік, що навіть в приблизному перерахунку (4 місяці на рік спалах грипу) дає майже 5500 людей на добу в середньому протягом 4 місяців, що набагато перевищує смертність від коронавірусу навіть ту, фейкову смертність, яку зазначають в ЗМІ.

Більшість людей світового суспільства не бачать омани, шахрайства і маніпуляцій інформацією; всі довіряють урядам, виконують розпорядження, вірять, що світова фінансова криза то справа рук коронавіруса, а їхні “святі” уряди, рятують їх від вимирання, ціною фінансової стабільності світу.

Думайте головою, дивіться факти, робіть висновки і використовуйте Bitcoin замість державних грошових сурогатів.

Якщо ви хочете дізнатися “Що таке Bitcoin?”, вас цікавить приватна консультація з цього питання, потрібна допомога в питаннях купівлі/продажу та безпечному зберіганні біткоїнів – звертайтеся за консультацією в Telegram

Поділіться статтею з вашими друзями і знайомими. Викладена інформація буде вигідна вам і вашим знайомим.