В Ірані курс Bitcoin досяг $35000

Верховна рада по кіберпростору Ірану прийняла рішення, що майнінг таких криптовалют як біткоїн “визнається урядом як індустрія”, уточнюючи що, “рішення по фінальним регулятивним нормам ще не прийнято”, повідомило іранське видання IBENA.

Як заявив секретар відомства, Абольхасан Фіроозабаді, рішення прийнято після серії зустрічей з центральним банком країни, який є “вирішальним відомством” в питаннях криптовалютних регуляцій.

Незабаром після заяв іранського уряду, за даними CryptoCompare, біткоїн досяг в країні нових висот, обмінюючись на місцевих кріптобіржах за курсом 1,504 млрд IRR ($ 35,600), а пізніше знизився до 21000 доларів. Пікові показники Ethereum (ETH) перевищили позначку в 1000 доларів.

Поки в Ірані біткоін б’є нові рекорди, на світових ринках спостерігається геть інша картина… Біткоін втратив всього за 90 хвилин 400 доларів і впав до позначки в 6900 доларів, що багато експертів пов’язують з діяльністю кита, який влив на криптобіржі більше 100000000 доларів. За іншими даними, падіння курсу біткоїна на світових біржах спровокувала заява Goldman Sachs про відкладення запуску торгівлі біткоїнами на їх біржі.

Секретар Верховної ради Ірану по кіберпростору Абольхасан Фіроозабаді також заявив, що поширення використання і застосування криптовалют в країні спростить торгівлю між Тегераном і його партнерами, особливо в світлі запровадження економічних санкцій з боку США.

Уряд Ірану планує використовувати блокчейн-технології для збереження національної економічної стабільності і обходу санкцій США – шляхом створення національної криптовалюти. План проекту вже розроблено і влада має намір реалізувати його ще до кінця року, повідомив Національний Космічний Центр Ірану в кінці серпня.

Слід зазначити, що венесуельський досвід створення національної криптовалюти провалився, за даними аналітичних компаній та моніторингf платформи NEM, попередні заяви голови Венесуели Мадуро, про використання національної криптовалюти PetroCoin Південною Америкою для закупівлі венесуельської нафти, виявились відвертою брехнею. Ізольований державним регулюванням токен PetroCoin нікому не потрібен в якості грошей.