Китайська заборона на торгівлю криптовалютами зазнала поразки

Відомо, що Китай має свій, внутрішній, закритий від зовнішнього світу інтернет. Китайський уряд контролює входи та виходи внутрішньої мережі. Заборони уряду недієві, вони зазнали фіаско.

Китай заборонив криптовалюти, торгівлю ними, але це тільки на папері. Трейдери знаходять не мало способів, як обійти заборони. Китайські біржі також знаходять способи обходити закон, і надають трейдерам можливість торгувати криптовалютами.

Наприкінці серпня, китайські медіа повідомили, що уряд блокує незаконно працюючі криптовалютні біржі, та заблокував доступ до 124 офшорних бірж, які обслуговували китайських трейдерів. Однак офорні біржі часто змінюють доменні імена сайтів, переносять сервери за межі Китаю. Уряду стає все складніше боротися з торгівлею криптовалютами. Такі дії уряду нагадують боротьбу з вертяними млинами.

В липні цього року, китайський уряд вже заявляв про успішність дій з заборони торгівлі криптовалютами. Були закриті проекти ICO, багато криптовалютних бірж, навіть скоротились об’єми торгів. Та криптовалютний ринок Китаю продовжує жити. Скоріш за все, уряду ніколи не вдасця заборонити криптовалютний ринок.

Скорочення торгів криптовалютами можна пояснити міграцією трейдерів з централізованих криптовалютних бірж. Китайські трейдери, крім того, що користуються полугами нелегальних бірж, здійснюють транзакції з використанням пірингових систем, обмінюючи валюти децентралізовано між гаманцями. Піринговий трейдинг набуває все більшої популярності серед китайських трейдерів.

Криптовалюти неможливо регулювати. Намагання урядів контролювати, боротись з криптовалютною торгівлею безперспективне і занадто дороге.