Новий ASIC чіп BM1391 від Bitmain для Bitcoin майнінга

Останнім часом спостерігається велика кількість презентацій нового майнінгового обладнання з більш потужними хирактеристиками.

У червні цього року (05.06.2018) японський IT-гігант GMO Internet, на конференції, презентував ціну та технічні характеристики першого в світі біткоїн-майнера на ASIC-чіпах побудованих за новітньою 7 нм технологією.

На початку вересня компанія Innosilicon презентувала новий ASIC T2 Turbo для майнінга біткоїна. Новий асік-майнер має обчислювальну потужність 32 TH/s – 36 TH/s.

Пару днів тому Bitfury випустив новий чіп з видобутку Bitcoin на 14 nm, який називається Bitfury Clarke.

І от сьогодні Bitmain презентує новий 7-нм процесор (ASIC), який, за їх словами, має кращу потужність хешування та енергоефективність у порівнянні з попередніми моделями.

Чіп BM1391 призначено для майнінга з використанням алгоритму SHA256. Цей чіп буде використано для створення нового майнінгового обладнання серії Antminer.

Bitmain зазначає, що BM1391 використовує сучасну технологію виробництва напівпровідників, що називається 7-нм FinFET, з інтеграцією більше мільярда транзисторів і оптимізацією енергоефективності. В тестах чіп може досягти співвідношення споживання енергії до майнінгової потужності, яке дорівнює 42 J/TH, в порівнянні з процесором BitFury Clarke ASIC, у якого це співвідношення дорівнює 55 джоулів на терахеш (J/TH).

Поки що фірма не випустила детальні специфікації для нового ASIC майнера, однак зараз Bitmain збирається переходити на масовий випуск нового ASIC.

Як бачимо, починається гонитва виробників майнінгового обладнання за клієнтів, і сподіваємось, здорова конкуренція на ринку майнінгового обладнання створить для майнерів найкращу пропозицію ціна/якість/ефективність.