bitcoin_likeРозмірковуючи над можливостями які надає біткоїн, і порівнюючи їх з послугами сервісів типу ChangeTip, починаєш розуміти недоліки централізованих систем. ChangeTip та подібні йому сервіси лише нещодавно розпочали свій шлях, розвиток і вдосконалення – це їх майбутнє. Але необхідність заводити акаунт, поповнювати баланс рахунку у сервісі, відкривати свої дані у соціальних мережах, піддавати небезпеці свої кошти, все це якось відштовхує, створює відчуття дискомфорту. Сьогодні, на мій погляд, є краща альтернатива таким сервісам. Цю альтернативу я назвав Bitcoin like (або BitcoinLike, чи скорочено BL), бо поки що не зустрічав такого, та не чув про таке. Імовірно, що подібне вже існує, проте ще не зазнали значного розповсюдження.

bitcoinlikeBitcoinLike – це оцінювання контенту з можливістю передавати невелику винагороду безпосередньо автору.

Наприклад, ви зайшли на якийсь сайт, блог, форум, просто сторінку електронного довідника, завантажили цікаве аудіо чи файл і таке інше.
Вам сподобалось те що ви побачили, ви відчули приємні, позитивні емоції, або, побачена інформація допомогла вам у навчанні, скласти залік, розібратись в темі, або завдяки цінній пораді ви відремонтувати свій електронний пристрій не звертаючись до сервісного центру, заощадили на енергоносіях і відповідно зекономили кошти. Або побачили, що рекламна стаття про вас і про ваше діло цікава, що допоможе у розвитку вашого бізнесу. Або, просто зачепило… І ви натискаєте BitcoinLike. З’являється вікно з qr-кодом, на який ви можете відправити свою подяку, автору приємного чи корисного контенту. Та побачити, “Рівень подяки” читачів за цей контент.

При цьому ваша невелика подяка перейде безпосередньо на рахунок автора, оминаючи комісії за послуги, численні реєстрації, аутентифікації, авторизації, передачу прав на володіння вашими коштами третій особі, і безліч інших складнощів на шляху до простої, щирої подяки від душі.

Саме такі BitcoinLike будуть корисними у приватних тематичних блогах, на форумах спеціалістів і взагалі там, де все робиться від душі і безкоштовно, де прийняти подяку від сторонньої особи було практично неможливо. Тепер все змінюється, бо у наш час, з біткоїном, це стає можливим і доступним кожному.

Нижче на сторінці ви можете побачити варіант реалізації такої форми рейтингу як BitcoinLike.