ПриватБанк починає працювати з біткоїн.

Керівник департаменту e-commerce ПриватБанку Христина Кармазіна, на конференції «Трансграничный e-commerce: импорт в Украину», яка відбулась в Києві 03.12.2015 розповіла про завершення ПриватБанком тестування сервісу який надає підприємцям можливість приймати оплату за товари та послуги у біткоїнах з перерахуванням у гривні на рахунок підприємця (якщо підприємець в Україні) або у євро (якщо підприємець працює в Європі).

Процес оплати буде виглядати таким чином: на сторінці з товаром, покупець обирає спосіб сплати Bitcoin та здійснює транзакцію за допомогою сканування QR-коду та оплати необхідної суми у біткоїнах. Після цього ПриватБанк конвертує Bitcoin у гривню (євро) та перераховує гроші на розрахунковий рахунок підприємця.

Христина Кармазіна коментує: “Ми вже завершили тестування сервісу і зараз шукаємо підприємців-партнерів, які готові інтегрувати прийом оплати за товари та послуги в біткоїнах на сторінках своїх інтернет магазинів. При цьому ми орієнтуємось як на український ринок, так і на європейські ринки”.

Що стосується питання про використання біткоїну в законодавчому полі України, то ПриватБанк направив відповідну заявку до НБУ.