Відомий журналіст Томі Робінсон обирає Bitcoin замість PayPal

Суттєвим недоліком централізованих платіжних систем є те, що в межах цих систем гроші не належать вам. Централізовані системи повністю контролюють ваші гроші і на власний розсуд можуть керувати вашим правом розпоряджатись власними котами.

Так сталось з відомим британським журналістом Тоні Робінсоном. PayPal заборонила використання власних грошей Тоні Робінсону, журналістський бізнес якого існує за рахунок пожертв від читачів. Пояснення заборони на використання коштів компанія PayPal пояснила загальною фразою:

“Ми не дозволяємо використання сервісів PayPal для пропаганди ненависті, насильства або інших форм нетерпимості”

Після заборони журналіст сповістив читачів, що приймає пожертви в біткоїнах, адже біткоїни неможливо заборонити, оскільки це децентралізовані гроші, які належать вам. Тоні Робінсон написав на сторінці в Facebook:

“Подивіться на фашистів з PayPal, я навіть не можу сказати, що саме я порушив з їх Угоди. Ідіть від PayPal і істеблішменту. Якщо ви все ще хочете підтримати мене, то можете зробити це без PayPal, використовуючи біткоїн…”

Читачі Робінсона підтримали його рішення перейти на біткоїн в коментарях. Багато читачів Робінсона відгукнулись на його заклик закрити акаунти PayPal, навіть такі, яким більше 10 років.

Цікаво, що Тоні Робінсон нещодавно вийшов з тюрми, в яку потрапив за так звану неповагу до суду. Протягом тюремного ув’язнення, Тоні отримав пожертв в біткоїнах на суму 20000 фунтів.

Використовуйте біткоїн замість державних грошових сурогатів, бо це вигідно і безпечно, це альтернатива фіатним грошам. Ви можете легко продавати ваші товари за біткоїни, без остраху що ваші кошти заблокують, конфіскують, відмінять транзакції, тощо.