З січня 2019 року французькі тютюнові магазини продаватимуть біткоїн

Тисячі французьких тютюнових магазинів мережі відомої під назвою “Tabac” почнуть продавати біткоїн-купони з 1 січня 2019 року.

2018 рік залишиться в історії Біткоїну, як гірший рік для ентузіастів та інвесторів. Це рік, коли криптовалюта впала з майже $20000 до $4000. Але 2019 рік починається з доброї новини для біткоїна.

Під егідою Центрального банку та Французького органу з питань пруденційного нагляду та фінансового регулювання (ACPR) – це установа, яка здійснює контроль за операціями, що здійснюються банками та страховими компаніями у Франції. ACPR для офіційний дозвіл Федерації тютюнових магазинів почати продаж біткоїнів з 1 січня 2019 року.

Від 3000 до 4000 магазинів буде оснащено програмним забезпеченням для обробки прямих покупок “купонів” біткоїн. Біткоїн-купони будуть коштувати 50, 100 або 250 євро. Згодом, всі інші магазини тютюнових виробів будуть також обладнані для обміну криптовалюти.

Було підписано угоду між компанією Bimedia та платформою KeplerK. Bimedia надає термінали для магазинів тютюнових виробів, що дозволить продавати нематеріальні товари, а KeplerK платформу, яка здійснює обмін криптовалют. Саме завдяки цій угоді тютюнові магазини зможуть у наступному році продавати купони на 50, 100 або 250 євро, які можна буде конвертувати на веб-сайті KeplerK в біткоїни, ефіри або іншу криптовалюту.

Федерація тютюнових виробників пояснила каналу Європа1:

Зокрема, люди, які бажають придбати біткоїни, можуть зробити це в цих тютюнових магазинах. Покупці отримають квиток, який вони можуть перетворити на біткоїни на сайті KeplerK.

Веб-сайт KeplerK має понад 27000 операторів та найбільшу кількість точок продажу в світі.

Філіп Кой, президент спілки тютюнових магазинів, сказав Європі1, що таке впровадження для власників тютюнових магазинів є способом модернізації їх бізнесу. Він також додав: “Це наближає нас до сучасних часів споживання та використання”.

Спілка тютюнових лавок (або Fédération des Buralistes) складається з більш ніж 25000 точок продажів на території Франції. Ці магазини відкриті 13 годин на день, сім днів на тиждень.

Ця безпрецедентна мережа і така висока доступність для людей роблять магазини тютюнових виробів найбільшою мережу серед магазинів у всій Франції. А отже, і біткоїн буде більш доступний пересічним громадянам Франції.