changetip_01ChangeTip розпочав свою діяльність на початку 2014 року. Основна мета проекту полягає у тому, щоб надати всім користувачам інтернету, можливість заохочувати інших людей за їх соціальну працю, творчість, натхнення. Що це означає?

У кожній соціальній мережі є такі кнопки як “подобається”, “зображення сердечок”, що загалом зветься лайк. Якщо вам подобається щось з прочитаного, чи побаченого, чи почутого, ви ставите лайк. Однак цей ваш лайк, насправді, пусте дійство, і часто, навіть безглузде. Від цього лайку ні автору ні вам просто нічого… Натомість, сервіси соціальних мереж, просто забиті рекламою, в прагненні заробити копійчину. І ця реклама, часто,  просто бісить користувачів, створює незручності, дратує! І це є проблема.

ChangeTip пропонує рішення цієї проблеми. Уявіть, що кожним своїм лайком ви відправляєте скільки не шкода, як винагороду за ваші позитивні емоції, від перегляду чи читання творчих продуктів інших людей. Якщо творча людина має прихильників, фанатів, її творча діяльність буде винагороджена завдяки таким лайкам. Що стосується мене, я б назвав такі грошові лайки – “лайки від душі”, у світі сервіс ChangeTip називають “love для інтернету”, що, можливо, і є те ж саме.

Такі “лайки від душі”, можуть зробити революцію у всьому світі. Прибуток людей творчості буде йти безпосередньо від народу, через соціальні мережі. Частина від “лайків від душі” буде залишатись у соціальній мережі як плата за послугу. Соціальна мережа, отримуючи такий прибуток, зможе зменшити рекламні повідомлення, чи зробити їх не такими нав’язливими чи дратуючи-ми. А ті хто наживається на творчій діяльності талановитих людей, взагалі зникнуть як непотріб.

ChangeTip – це сервіс, який дозволяє передавати мікро-платежі через соціальні мережі. Це може бути лайк, або просто, потрібне слово, таке як “кава”, “дякую” і таке інше. ChangeTip дає можливість створювати фонди для пожертв безпосередньо у соц. мережі. ChangeTip вже працює з такими соц. мережами як YouTube, Tumblr, Google+, Twitter, Reddit, StockTwins. І от нещодавно, ChangeTip додав до своєї платформи мікро-платежів Facebook. Facebook має більш мільярда користувачів по всьому світу, і відтепер bitcoin є і у ФБ!

Як же працює сервіс ChangeTip?

Сама можливість передачі мікро-платежів стала можливою завдяки дуже маленькій фіксованій комісії за транзакцію у системі біткоїн. Ця комісія становить 3-4 центи, і не залежить від суми платежу. Тобто, відправляючи будь яку суму від 10 центів до мільйонів доларів, по системі біткоїн, ви платите 3-4 центи комісії  (або більше якщо забажаєте самі) і все. Тому основа сервісу ChangeTip – Bitcoin!

Щоб стати користувачем сервісу, вам необхідно підключити свій акаунт (або декілька) у соц. мережах до ChangeTip. Потім поповнити баланс у ChangeTip біткоїнами, сканувавши qr-код. Після підключення акаута ви можете здійснювати платежі у соц. мережах, написав @changetip та суму яку хочете відправити. Система ChangeTip повідомить отримувача про платіж приватним повідомленням. ChangeTip дозволяє присвоювати платіж деяким словам. Якщо наприклад ви хочете віддячити когось чашкою кави, або гамбургером, то достатньо вказати – кава чи гамбургер и відправити адресату. Він тримає відповідну суму на каву чи на гамбургер. Можна також створювати і свої слова з подякою у грошовому еквіваленті.

Слід зазначити, що мінімальна сума передачі у біткоїнах складає 0,00010000 btc (10000 Сатосі), а максимальна є еквівалентом 25 usd. До середини 2015 року, комісія за зняття коштів відсутня. У майбутньому, сервіс планує брати 1 відсоток з суми яку знімаєш. Кошти підуть на підтримку роботи сервісу, оплату праці, розвиток.

Біткоїн все більше інтегрується у сучасний світ, і сумнівів у його успішному розвитку бути не може.