bitcoin_what_is_it_09

Сьогодні, 13.01.2015, я б назвав Чорним днем Біткоїна. В ночі, стався обвал курсу біткоїна аж до 220 доларів за одиницю. А зранку, шокувала новина про блокування біткоїн-сайтів роскомнадзором. І до всього цього, ще жахливий сон, про те, як у наслідок падіння курсу, я купив 3 біткоїна за 0,13 баксів…

На сьогодні, російські користувачі говорять про заборону таких сайтів:

bitcoin.org
btcsec.com
coinspot.ru
bitcoin.it
indacoin.com

Що воно таке, та як це можливо, у XXI сторіччі, дожити до такого ідіотизму зі сторони влади? І що буде далі, гетто, гестапо, галери, арешти за зв’язки з біткоїном? Чому таке відбувається?

tvariuki_z_roscomnaglyadu

Біткоїн дає змогу суспільству, вільно, без втручання влади, будувати економічні відносини між членами суспільства. Біткоїн неможливо контролювати, та маніпулювати його вартістю за допомогою друкарського верстата, або державних махінацій. А це означає, втрату контролю влади над рабами – тобто над народом. Біткоїн позбавляє владу, можливості контролювати наше з вами збагачення, контролювати наші з вами дії, розвиток, нашу свободу. Тому, очевидно, що причина блокування вище наведених сайтів, росіянською урядовою цензурою, полягає у страху втратити контроль над народом, страху, залишитись без змоги бути рабовласниками та мати мільони рабів на своїй службі, за рахунок яких можна збагачуватись та задовольняти свої хворі владні амбіції.

Наша, українська влада, вже зробила крок по російській стежці у бік заборон, зробивши заяву, ідентичну російській риториці “Роз’яснення щодо правомірності використання в Україні “віртуальної валюти/крипто валюти” Bitcoin”:

Національний банк України розглядає “віртуальну валюту/криптовалюту” Bitcoin як грошовий сурогат, який не має забезпечення реальною вартістю і не може використовуватися фізичними та юридичними особами на території України як засіб платежу, оскільки це протирічить нормам українського законодавства.

повний текст від НБУ

Отже, можливо, і в Україні слід чекати подібних блокувань сайтів які поширюють інформацію про біткоїн, та вносять свій внесок у його розвиток.

Але, не все так просто з біткоїном, бо ця “кістка” владі не по-зубах, і може застрягти у горлі з фатальними для влади та уряду наслідками.

Біткоїн неможливо заборонити. Тобто, говорити, писати, робити заяви вони можуть, але заборонити фізично, систему біткоїн неможливо. На заході, у США, раніше намагалися блокувати та забороняти відповідні американські сайти, але блокування сайтів не принесло очікуваного ефекту, біткоїн розповсюджувався завдяки своїм якостям, інтересу вільного суспільства та бізнесу. Тому, владою США було прийняте єдине правильне рішення стосовно біткоїна, не забороняти, а навпаки, дозволити, але з долею державного регулювання. І на сьогодні, в США, таке рішення приносить свої позитивні плоди.

В Україні, не можливий розвиток подій з біткоїном по сценарію США. Скоріш за все, Україна повторить шлях росії. Тому що, основа влади в Україні – одурювання та обкрадання свого народу. Дурити та обкрадати можливо тільки у тому випадку, якщо маєш контроль над народом, блокуючи вільний розвиток суспільства.

Для України є інший сценарій розвитку подій. Коли вільні Українці, свідомо обирають біткоїн у якості універсального засобу обміну на товари та послуги, і починають створювати нову Україну в іншій площині – Україну без крадіїв, хабарників, зрадників, шахраїв та іншої адової нечисті, яка заполонила нашу прекрасну Країну!