Державна пенсія у Венесуелі в Petro

Як повідомляє сайт CaracasChronicles уряд Венесуели почав видавати державну пенсію пенсіонерам у “криптовалюті” Petro не питаючи згоди людей. Венесуельські пенсіонери отримують повідомлення на електронну пошту, кожного разу як отримують пенсію, але цього разу повідомлення вразило. 7 грудня пенсіонери отримали лист від уряду такого змісту:

MOTHERLAND WALLET: CREDIT for an amount of Bs.S. 1,800.00 for the concept of Elderly Love Pensions (Third month Christmas bonus 2018) on 12/07/2018

MOTHERLAND WALLET: DEBIT for an amount of Bs.S. 1,800.00 for the concept of Savings in Petro on 12/07/2018

Процес отримання пенсії у Венесуелі виглядає так.

  1. Пенсіонер отримує повідомлення на електрону пошту;
  2. Переходить на урядовий сайт в свій кабінет;
  3. Переводить гроші з балансу акаунта на свій банківський рахунок;
  4. Стоїть весь день в черзі відділення банку щоб зняти готівку.

Отримавши повідомлення про нарахування пенсії в Petro люди заплутались і не знали що робити. Чи потрібен гаманець для цієї криптовалюти? Чи можна отримати звичні болівари за ці Petro?

Насправді, в акаунті урядового сайту вже була опція під назвою “Savings”. Ця опція дозволяє обміняти болівари на Petro і таким чином захистити свої заощадження від інфляції. Цього разу, уряд автоматично, без згоди людей обміняв їх пенсію на Petro. Тепер, навіть ті хто не був зареєстрований на урядовому сайті вимушені зареєструватися, розібратись в меню і тоді вони зможуть обміняти Petros знов на болівари, перевести їх в банк та вистояти чергу, щоб отримати готівку.

В перспективі, уряд Венесуели хоче надати можливість витрачати Petros безпосередньо з сайту, або за використанням спеціального гаманця, без необхідності переводити ці грошові сурогати в банк і отримувати готівку. Уряд намагається повністю монополізувати і контролювати гроші людей, адже маючи контроль над акаунтом на сайті і балансами, уряд може заблокувати або конфіскувати кошти.

Petros позиціонується як криптовалюта. Відомо, що Petro є токеном криптовалюти NEM. Проте доступ до балансу здійснюється через акаунт на сайті, немає приватних ключів та гаманців, які б дозволяли одноособово керувати цими токенами. В цьому і полягає відмінність шахрайських криптовалютних проектів від справжніх криптовалют – ви не маєте одноособового права керувати вашими грошима.

Е-гривня, криптогривня, OneCoin, Petro і безліч інших шахрайських проектів пропонуються в якості новітньої криптовалюти, ліцензованої, легальної, офіційної. Будьте обережні!

На відміну від перелічених шахрайських проектів, Bitcoin, Ethereum і кілька інших криптовалют вартих уваги надають вам реальне право власності на ваші кошти. Справжня криптовалюта не має акаунту на сайті, тільки ви маєте приватні ключі або Seed-фразу, які дозволяють вам керувати вашими коштами.

Bitcoin – це гроші, які насправді належать Вам!